Ni som läser min blogg ska idag få en påminnelse om mina böcker, som har givits ut på den tekniska plattformen www.vulkan .se

Här kan alla ge ut sin bok. Nackdelen är att när din nya bok publiceras, förses med ISBN-nr och marknadsförs på boknäthandeln så blir den så dyr att ingen kommer att köpa den. Det stora nöjet blir enbart att få hålla sin egen bok i handen och att den arkiveras på Kungliga biblioteket, där intresserad kan låna den för läsning.

Jag har varit inne på www.bokus.se (sökord: Fritz Andersson) och funnit att alla mina böcker i stort sett kostar mellan 230 till 250 kr styck. För halva det priset kan man köpa en bok av en känd författare. Dessa hybridförlag eller vad man ska kalla dem för arbetar enbart för att tjäna pengar på människors drömmar om att bli författare.

Det finns andra hybridförlag, som åtar sig att recensera manus och samarbeta med författaren. De offererar ett s.k. utgivningspaket där de sköter allt. Publicerar, marknadsför, distribuerar din bok. I paketet ingår t.ex. 100 böcker, som du äger och förlaget lagrar under ett år. Utgivningspaketet kostar ca 100 000 kr. Överblivna böcker, som inte sålts får du hemskickat till dig. Detta innebär att många drömmars verklighet är en låda böcker att lagra hemma. Alternativet om alla hundra säljs få du betala för nytryckning av nästa omgång exemplar. Du tar risken, hybridförlaget tjänar pengar. Ytterst svårt att få en lönsamhet i sådant samarbete, undantag kan förekomma.

Rekommendationen är att anlita mindre förlag, som vill satsa på ett bra manus. De större förlagen har ett nålsöga, som det är svårt att passera.

En annan väg om du har ett manus är att anlita Författarcentrum och du betalar för en lektörtjänst, som hamnar på ca 10 000 kr och efter det anlitar ett traditionellt förlag. Det är ingen garanti att det lyckas, men du får ett bättre manus att presentera och chansen ökar till en utgivning.

Jag har ett antal titlar i min låda, som jag realiserar bort för 50 kr per styck, frakt tillkommer.

Skriv eller ring: fritzlennart@hotmail.se

+46727043742.