Ska jag vara ärlig, så har jag ingen aning om vad jag ska skriva i detta inlägg, som ni vet hade inte Olof Palme en aning om vad en liter mjölk kostade då han var verksam. Jag tror den ligger på 9 kr idag. Jag dricker inte mjölk sedan 40 år tillbaka med få undantag. Jag konsumerar ost, smör, lättmargarin, gräddfil och vispgrädde, jag inbillar mig att det tillför mig den kalk jag behöver för att förhindra en allt för snabb nedbrytning av skelettet. Var och en blir salig på sin tro, en dietist har säkert synpunkter på detta, men det man inte vet, det lider man inte av förrän det är försent. Dessutom är det svårt nu när positivt är negativt.

Jag kan berätta att där jag bor, bara 70 meter utanför min balkong bygger man ett utegym, det är inte färdigt än, så jag vill inte förvirra er med någon bild i detta läge, men jag lovar att ta ett foto, då det är färdigbyggt om ca en månad. Investeringen är på en miljon kronor och det sägs att det kostar ingenting att nyttja det. Det är fantastiskt, vilken möjlighet det blir att både bryta armar och ben av sig och i värsta fall nacken. Det måste jag prova och man kan få detta utan kostnad. Det ska även bli belysning under kvällstid. Jag börjar nog som åskådare för att inte gå en allt för tidig död till mötes. Undrar lite om man hinner få se det färdigbyggt?

På tal om kostnad, jag hade en kollega, han var äldre än mig och säkert död nu, så det gör inget att jag skriver detta. Han köpte en segelbåt och jag frågade:”När ska du sjösätta?” Han svarade:”Jag kommer nog aldrig att sjösätta den, jag tycker det är så skönt att åka till den där den ligger på land. Jag har en termos kaffe och några ostfrallor och njuter av tillvaron i sittbrunnen. På sommaren är alla andra båtar sjösatta och jag har hela upplagsplatsen för mig själv och jättefin sjöutsikt.

Tänk så konstiga människor det finns, såna som gör precis tvärtom. Hur han gjorde på vintern vet jag inte, kanske han använde den till isjakt. Det där med kostnad var en helt annan sak, det var att samma man som åkte på allt, som var gratis. Det spela ingen roll, han kunde åka flera mil med sin bil för att han läst om gratis kaffe och bulle. Allt nöje behöver inte kosta även om jag tyckte, att det var märkligt, då han berättade om sitt helgdagsnöje.

Ibland tyckte jag han var klok, när jag tänkte på att jag själv for, som en skottspole mellan fritidshuset och permanentbostaden och knappt hann att koppla av med en kopp kaffe för att hinna med allt innan det var dags för hemfärd. Det var egentligen inte riktigt klokt på något vis, samtidigt som det var klokt på något vis beroende på de ökade priserna på fritidshus medan man ägde det.

I ärlighetens namn berodde det inte alltid på allt arbete, det fanns allt en hel del lättja också och en hel del festande, då man dagen efter var avundsjuk på nykteristerna, som var så kloka och pigga dagen efter.

Snart är det båtliv igen!