Systembolagets VD intervjuades av K-G Bergström i RAKT PÅ SAK. En del ifrågasättande var av känslig karaktär, men hon klarade intervjun bra. Sin något barnsliga röst kan hon givitvis inte rå för, men trots den har hon gjort en lysande karriär och haft stort ansvar i många tunga poster innan hon blev VD för systembolaget. Hon kom till systembolaget i samma veva som mutskandaler avslöjades i butikerna runt om i landet. Det är svårt utan att ha suttit i styrelserummet att veta hur bra hon skötte den uppgiften. I tidigare interjuver var hon osäkrare än vid det här tillfället, kanske beroende på att hon hade övervakaren Göran Persson bakom ryggen, som hon senare gifte sig med. Han har ju ofta beskrivits som en buffel i politiken och petat en del av sina motståndare i magen. Personligen var jag inte kritisk mot honom för att jag tyckte att han växte med uppgiften som statsminister även om självgodheten lyste lite väl klart i en del sammanhang. Jag gillade franförallt hans högerinriktning i sitt eget leverne, vilket antagligen bidrog till hans impopuläritet hos sina egna partikamrater.

År 2002 gav jag ut boken ”Om jag vore Statsminister!” och gav genom Brandts förlag i Landskrona den boken till samtliga partiledare utom till Miljöpartiet, som då inte hade någon. Det var endast Gudrun Schyman som tackade för boken. Ibland undrar jag om förlaget lurade mig trots att jag fick betala för samtliga böcker, kanske kan Göran Persson idag bekräfta hur det låg till? Det var ett onödigt spetsat brev bifogat med boken, det gjorde honom kanske arg, eller också gav han till ett bullrande skratt.

Blog Image

Anitra Steén fick den retfulla frågan om hon ansåg att hon var förtjänt av sin kommande pension på 120 000 kr/månad. Hon svarade uppriktigt att hon ansåg att hon var det och att hon fått kämpat hårt i sitt yrkesliv. Har hon 120 000 kr/månad efter skatt i pension, så motsvarar det en lön på drygt 200 000 kr per månad före skatt. Det betyder att hon hade snäppet högre lön än sin make Statsministern. Inte dåligt för att förse svenska spritkunder och marknadsföra den i en undersökning mest farliga drogen. Den slog till och med ut narkotikan, vilket jag inte kan ta till mig.

Jag kan berätta om en annan kvinna som arbetade hårt i hela sitt liv, närmmare bestämt i 53 år och hon var socialdemokrat ända tills hon blev medveten om att hennes sista 13 år som dagmamma i kommunens tjänst inte berättigade till någon ATP för de åren. Hon har t.o.m. lägre pension än de kvinnor av yngre generation, som inte har förvärvsarbetat någon gång. Hennes pension efter skatt är år 2008 (5619kr/ månad ). Klart att hon tycker att skillnaden till din pension är för hög. Hur som helst hon slutade i och med detta att rösta på socialdemokratiska partiet. Någon sprit dricker hon inte för att hon tycker den är hutlöst dyr i förhållande till sin pension. Hon kanske kan få en julklapp till jul. Glöm det sista det var ett dåligt skämt. Ha nu ett gott slut på året i torpet, hon har slagit igen sitt under vintern och öppnar upp igen till våren. Blog Image

-Det gäller att hitta den bästa fångstplatsen, jag gratulerar!