Jag var 8 år då, och minns jublet från vår radio, senare har jag också sett bilder från den dagen. Samtidigt som det var en lättnad att kriget tog slut, föddes ett nytt hopp om bättre tider. För min del fick jag information om de hemskheter, som skett i koncentrationslägren först i tonåren, då jag på 1950-talet såg en film på biografen Saga i Norrköping. Jag tror det var 1954. Denna film beskrev livet i lägren, den visade utmärglade människor i största möjliga nöd, den visade hur människor blev uppställda utmed djupt grävda diken, skjutna och begravda av sina medfångar, den visade hur människor fick gå in för att duschas och istället för vatten möttes av giftgas. De döda lastades i skottkärror och liken tippades ned i de grävda dikena.

Med tungt hjärta gick jag hem från biografen starkt funderande över hur människor kunde vara så grymma. Dessa bilder har följt mig för min inre syn varje gång som ordet nazist har yppats. Detta ord har alltid väckt en stark avsky hos mig. Jag vill inte att någon människa någonsin ska få utstå ett sådant helvete, som denna film visade.

Min önskan är att denna film spåras och visas i dagens skolor. Jag tror att de flesta ungdomar trots den våldskultur, som råder idag skulle få en stark insikt om, att detta får inte ske en gång till. Nu hjälper det inte att bara Svenska skolor får ta del av detta, utan det gäller även övriga Europa och världen.

Här måste påpekas att de människor, som utsattes för detta hat inte själva var hatiska eller onda. Orsaken var av annan karaktär, främst den att judarna var smarta framstående affärsmän. Hitler och hans anhang hetsade sitt eget folk till att judarna var en fara och orsaken till landets dåtida dåliga ekonomi.

Detta är inte att jämföra med islam, eftersom IS, en extrem fraktion av Islam orsakar krig och våldshandlingar mot sina egna och övriga otrogna i världen. Detta anser jag är orsaken till islamofobi och önskan att slippa spridning av islam i Sverige. Vi har genom TV och FB fått se delar av de grymheter, som begåtts och begås. Nu har det också i en TV-serie Kalifat dokumenterats vad som sker i Sverige och Mellanöstern. Dessa grymheter och omänskliga beteende gör i varje fall mig till en islamofob. Jag kanske är en särling, men innerst inne tror jag många med mig oroas av detta fula tryne. Jag tror också att detta är en stor del av orsaken att SD går framåt i Sverige. Det enda parti, som offentligt sagt att de är mot spridning av islam i Sverige. Detta anser jag är mycket tänkvärt och kanske viktigare än att beskylla en fjärdedel av svenska folket till att vara nazister. T.o.m vår Statsminister är slarvig med detta.

Förvåning!